Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu çalışanlarının 2, 3 ve 4 Nisan’da idari izinli olacağını duyurarak bayram tatilinin 9 gün süreceğini duyurmuştu.
Bu gelişmeyle birlikte hastanelerin durumu merak konusu olurken, Sağlık Bakanı Memişoğlu sosyal medya hesabı üzerinden konuya açıklık getirdi.
Bakan Memişoğlu, Ramazan Bayramı’nın ardından 2, 3, 4, 5 ve 6 Nisan tarihlerinde sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam edeceğini belirtti.
Açıklamasında, 933 kamu hastanesinde 367 bin 870 personelin, kamu sağlık tesislerinin acil servislerinde 120 bin 852 personelin, 163 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 5 bin 712 çalışanın, 1479 ‘Evde Sağlık Ekibi’ ile 6 bin 324 personelin görev başında olacağını vurguladı.
Bakan Memişoğlu, paylaşımını tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederek tamamladı.