Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 81 ilde hayata geçireceği dikkat çekici bir yaz okulu kararını duyurdu. 1 Temmuz itibarıyla, ilkokul 2. sınıftan başlayarak tüm kademelerdeki öğrenciler için spor, görsel sanatlar, müzik ve bilişim alanlarında ücretsiz yaz okulları açılacak.

Okulların kapanması ve yaz tatilinin başlamasıyla birlikte, velileri ve öğrencileri sevindirecek bu karar, yaz tatilini verimli geçirmek isteyenler için büyük bir fırsat sunuyor.

Yaz okullarının yanı sıra, ortaokul 8. sınıf ve lise 11-12. sınıf öğrencilerine yönelik akademik derslerde destekleme ve yetiştirme kursları da düzenlenecek. Bu kurslar, il ve ilçe merkez komisyonları tarafından belirlenen eğitim merkezlerinde gerçekleştirilecek ve öğrenci ile kursiyerlerden herhangi bir ücret talep edilmeyecek.

BTÜ’de Autolia-Tech Konsorsiyumu için imzalar atıldı BTÜ’de Autolia-Tech Konsorsiyumu için imzalar atıldı

Mezunlara yönelik kurslar ise halk eğitimi merkezlerinde verilecek. Kurslar, 1 Temmuz'da başlayıp 29 Ağustos'ta sona erecek. Yeni eğitim-öğretim dönemi destekleme ve yetiştirme kursları ise 2 Eylül itibarıyla başlayacak. Yaz dönemi boyunca ortaokul 8. sınıf ve lise 11-12. sınıf öğrencileri için akademik derslere yönelik destekleme kursları da haftada 6 saat olarak düzenlenebilecek.

HAFTA 5 GÜN OLACAK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen yaz okulu programında, kurslar saat 13.30'dan sonra başlayacak ve haftada 5 gün sürecek şekilde planlanacak. Her bir ders, günlük en fazla 2 saat olacak şekilde düzenlenecek ve kurslar 4 ila 8 hafta arasında sürecek.

YAZ OKULLARINDA GENİŞ SEÇENEKLER

Yaz okulları kapsamında, 2. sınıftan itibaren tüm kademelerdeki öğrenciler, en fazla iki alanda ders seçme hakkına sahip olacaklar. Bu çerçevede, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki kurslar, sınıfların düzeylerine göre gruplar halinde açılacak. Yaz okulu kursları, spor, görsel sanatlar, müzik ve bilişim olmak üzere dört alanda sunulacak.

Spor alanını seçen öğrenciler için atletizm, basketbol, okçuluk, futbol, yüzme, voleybol, hentbol, masa tenisi, halk oyunları ve satranç gibi çeşitli spor dalları tercih edilebilecek. Görsel sanatlar alanında ise resim, ebru sanatı, sanat ve tasarım, hat sanatı ve fotoğrafçılık dersleri mevcut olacak. Müzik alanında gitar, keman, piyano/org, bağlama/saz, ud/kanun, Türk halk müziği, Türk sanat müziği ve melodika gibi enstrüman ve müzik türleri sunulacak. Bilişim alanını tercih eden öğrenciler ise yazılım, robotik kodlama, ofis programları, arduino programlama, bilgisayarda döküman hazırlama ve bilgisayara giriş derslerinden yararlanabilecek.

 

Kaynak: Haber Merkezi