İnegöl Belediyesine ait 5 adet taşınmazın satışı için Mayıs ayı belediye meclisinde gündem maddesi oylanarak kabul edildi. Kabul edilen gündem maddesine Ak Parti dışında mecliste bulunan diğer partiler hayır oyu kullandı.
Konu ile alakalı eleştirilerde bulunan CHP İlçe Sekreteri Kavlan şu ifadeleri kullandı;
HANGİ SÖYLEDİĞİNE İNANACAĞIZ
“Sayın İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, bu ay yapılan meclis toplantısında 5 adet taşınmazın satışının konuşulduğu gündem maddesi sırasında İnegöl Belediyesinin borçsuz bir belediye olduğunu ve borç kapatmak için bu satışı yapmadıklarını, bu paranın kamulaştırma için kullanılacağını söylemiş. Öte yandan aynı konuşma içerisinde satıştan elde edilen gelir beyan edilen projeler için kullanılacak ifadelerini de kullanmış. Merak ediyoruz sayın başkan hangi söylediğinize inanacağız. Satıştan elde edilen gelir nerede kullanılacak? Bunların kamuoyu ile paylaşılması gerekiyor. Seçim startına girilince mi, aklınıza İnegöl halkına verdiğiniz sözler ve başlayıp ta bitiremediğiniz projeleriniz geldi.”
NEDEN YENİ SATIŞLAR EKLENDİ
“İnegöl Belediyesi satış bedeli ile ilgili bir açıklama yapmasa da bu 5 adet taşınmaz satışının belediye tarihinin en yüksek bedelli satışı olacağı söyleniyor. Belediye Şehircilik Müdürlüğü tarafından belediye bünyesinde bulunan 13 bin metre karelik 5 arsanın satışına 80 ile 120 milyon TL’lik bir satış olarak bakılıyor. Satışa AKP'li üyelerin oy çokluğu ile onay verilmiş. Yapılan oylamada AK Partili meclis üyeleri belediyenin 13 bin metrekare alana sahip 5 arsanın satışına onay verirken Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi satışa ret oyu vermiş. İtirazlar karşısında ise AK Parti Grup Sözcüsü Erdal Akkaya, bu satışı İnegöl Belediyesinin elini güçlendirmek için yaptıklarını belirtmiş. İnegöl Belediyesi Meclisine daha önce getirilip satış kararları alınıp satılmayan yerler varken neden bugün yeni satışlar eklendi?”
SAT SAT BİTİREMEDİNİZ
“Bir de daha öncesi değerinin altında satılan yerler olmuş, bunlar kime ne için ne zaman satılmış. Değerin altındaki bu satışlarda neden İnegöl belediye başkanı müdahale etmemiş? İktidara geldiğinizden beri en iyi yaptığınız işi yapıyorsunuz satmak. Sat sat bitiremediniz. Bizde size diyoruz ki İnegöl’e, halkın olanı satarak iş yapacaksanız yapmayın. Halkın olanı satarak halka hizmet yapacağız demek de neymiş. Bu kadar tüketim zihniyeti olmaz. "İyi evlat katar katar yer, kötü evlat satar satar yer" diye bir ata sözümüz var. Ne var ne yok satın! Gelecek nesillerin hakkını da satın!”
HİZMET SUNAN BİR BELEDİYE İSTİYORUZ
“Proje üretmeden yattınız, harcama yapamadığınız için de İnegöl Belediyesinin borcu yok görünüyor. İnegöl Belediyesini beyan edilen projeleri zamanında bitirmediğiniz için ne kadar zarara uğrattınız? Bu projeler zamanında bitseydi bugün 5 arsayı satışa çıkarmak zorunda kalmazdınız. Biz borçsuz bir belediyeyiz diyen bir belediye başkanı değil proje üreten borcu olsa da İnegöl halkına hizmet sunan bir belediye istiyoruz. Bu projelerden biri Belediye hizmet binası ya da onların deyimi ile belediye sarayı ise hep birlikte sarayların sonunu gördük. 2021 yılı Nisan ayında yapılan İnegöl Belediyesi Meçlis Toplantısında; 2022 Nisan ayında meclis toplantısı yeni İnegöl Belediyesi hizmet binasında yapılacağı başkan tarafından beyan edilmişti. 2022 Mayıs ayı toplantısında da ise 2023 ayından itibaren toplantıların yeni hizmet binasında yapılacağı beyan edildi. Belediye hizmet binası ilk ihaleye çıktığı gün ile bu günkü inşaat maliyetlerini bir hesaplasak acaba beyan ettiğiniz bu proje için bu satışa gerek kalır mıydı? Ya Mesudiye Kanal İnegöl projesi ne durumda. Onunda maliyetini hesaplarsak.”
ŞİMDİ DE SATILACAĞINI ÖĞRENDİK
“İnegöl’ün onca sorunlarından biri olan halk ekmek fabrikasının faaliyette olmaması yetmezmiş gibi birde satılacağını öğrendik. Biz isteriz ki o ekmek fabrikası satılmasın ve İnegöl halkına oradan uygun fiyatla ekmek üretilerek satılsın. 1979 yılında üretime başlayan İnegöl Halk Ekmek Fabrikasını 2010 yılında muhalefetin hayır oylarına rağmen özelleştirilip, 300 bin nüfuslu bir şehre taşımalı sistem ile ekmek getirildi. Üretim yapan bir halk ekmek fabrikamız yok. Bir an önce üretime geçilmesi gerekirken geldiğimiz süreçte satışını konuşuyoruz. Bizim isteğimiz Halk Ekmek Fabrikasını satışa çıkaran bir İnegöl Belediyesi değildir.”