İkisi de artık resmen aranan sanık! Tutuklama kararı için ne dediler? İkisi de artık resmen aranan sanık! Tutuklama kararı için ne dediler?

Prof. Dr. Ercan, 2 Mayıs'ta sosyal medya platformu X'te yaptığı paylaşımda, Kuzey Anadolu Kırığı'nın en tehlikeli bölgelerini belirtti. Ona göre, Kaynaşlı-Düzce-Akyazı-Adapazarı-Sapanca hattı en riskli kesimi oluşturuyor. Ayrıca, Kuzey Anadolu Kırığı'nın en aktif kolunun Kuzey (Marmara), ardından Güney (Bursa-Manyas) ve İzmit-Gemlik-Bandırma’nın orta kolu olduğunu ifade etti.

Ercan, 20 Mayıs'ta Balıkesir için 7 büyüklüğünde deprem uyarısında bulunarak, kentin ovaya değil, Batı'ya doğru yerleşmesi gerektiğini belirtti.

 Balıkesir’in deprem riski taşıyan ilçelerini sıralayan Ercan, bölgenin Ege düşüntülü ve Marmara Kuzey Anadolu yanal kırıkları nedeniyle tehlikede olduğunu belirtti. Özellikle Balıkesir, Havran-Balya, Edremit Koyu-Ayvacık, Yenice-Gönen, Çan-Biga, Manyas, Sarıköy, Edincik ve Etili kırıkları 30 yılda bir 7 büyüklüğünde deprem üretebilir.

BALIKESİR’DE 127 YILDIR DEPREM OLMUYOR

Bugün sabah saatlerinde yaptığı son paylaşımda Prof. Dr. Ercan, Balıkesir’de 127 yıldır büyük bir deprem olmadığını hatırlattı.

prof-dr-ahmet-ercan-izmirde-meydana-gelen-depremin-ardindan-aciklamada-bulundu-izmir-depremi-son-depremler-csft.webpErcan, Edremit Koyu’nda 1944'te 6,8 ve 1975'te 6,7 büyüklüğünde depremler yaşandığını belirterek, bu kırığın yaklaşık 30 yılda bir aktif hale geldiğini ancak son 54 yıldır suskun olduğunu ifade etti. Balıkesir ve çevresindeki kentleri etkileyebilecek bir depremin önümüzdeki 10 yıl içinde gerçekleşmesinin sürpriz olmayacağını belirtti.

Ercan'ın son mesajı şöyle:

"Balıkesir’de 127 yıldır büyük bir deprem olmadı. Ancak aynı fay hattı üzerinde Edremit Koyu’nda 1944’te 6,8, 1975’te 6,7 büyüklüğünde depremler meydana geldi. Bu fay yaklaşık 30 yılda bir harekete geçiyor, ancak 54 yıldır sessiz. Önümüzdeki 10 yıl içinde Balıkesir’de bir depremin olması şaşırtıcı olmaz."

ekran-goruntusu-2024-05-24-104419.png

Kaynak: kamusonhaber